۲۰ مرداد ۱۳۸۶، ۱۰:۲۹

فیلم‌های خارجی سه برابر تولیدات داخلی سال 85 از تلویزیون پخش شد

در سال 85 تعداد 954 فیلم سینمایی از تلویزیون پخش شد که 738 فیلم‌سینمایی از تولیدات خارجی (3/77 درصد) و 216 فیلم‌سینمایی تولید داخلی (7/22 درصد) بوده‌اند و به عبارت دیگر فیلم‌های سینمایی خارجی بیش از سه برابر فیلم‌های سینمایی داخلی از شبکه‌های مختلف سیما پخش شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر مبنای نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما مهمترین یافته‌های تحقیق فیلم‌های سینمایی و سریال‌های پخش‌شده از شبکه‌های مختلف سیما در سال 85 بیانگر آن است که در سال 85 تعداد 954 فیلم سینمایی از تلویزیون پخش شده است که 738 فیلم‌سینمایی از تولیدات خارجی (3/77 درصد) و 216 فیلم‌سینمایی تولید داخلی (7/22 درصد) بوده‌اند. به عبارت دیگر فیلم‌های سینمایی خارجی بیش از سه برابر فیلم‌های سینمایی داخلی از شبکه‌های مختلف سیما پخش شده‌اند.

در سال مورد بررسی شبکه‌های یک و دو به ترتیب با 95 و 49 فیلم، بیش از سایر شبکه‌ها فیلم‌سینمایی ایرانی پخش کرده‌اند. در حالی که شبکه‌های پنج با 193 فیلم و چهار با 186 فیلم سهم بیشتری در پخش فیلم‌های سینمایی خارجی داشته‌اند به نحوی که بیش از سه برابر فیلم‌های سینمایی داخلی از شبکه‌های مختلف سیما پخش شده‌اند.

 7/53 درصد از پاسخگویان در سال 85 به طور هفتگی حداقل یک فیلم‌سینمایی پخش شده‌ از تلویزیون را تماشا کرده‌اند. همچنین متوسط میزان بیننده فیلم‌های سینمایی 7/10 درصد، میزان بیننده فیلم‌های سینمایی ایرانی، 4/13 درصد و متوسط میزان بیننده فیلم‌های سینمایی خارجی، 2/9 درصد بوده است. در این سال میزان بیننده فیلم‌های سینمایی شبکه‌ دو بیشتر از سایر شبکه‌ها 7/14 درصد ذکر شده است.

در سال 85 از 954 فیلم‌سینمایی پخش شده تنها 27 فیلم‌سینمایی (8/2 درصد) بیشتر از 30 درصد بیننده داشته‌اند. از این تعداد 16 فیلم از تولیدات خارجی و 11 فیلم ایرانی بوده‌اند. چهار فیلم سینمایی پربیننده‌ که رتبه‌های اول تا چهارم را در سال 85 به خود اختصاص داده‌اند از تولیدات داخلی بوده‌اند. فیلم‌سینمایی "ابراهیم خلیل‌الله" با 4/51 درصد بیننده، پربیننده‌ترین فیلم‌‌سینمایی سال 85 بوده است.

در سال 85 تعداد 134 سریال از تلویزیون پخش شده است که 89 سریال از تولیدات داخلی (66 درصد) و 45 سریال از محصولات خارجی (34 درصد) بوده‌اند. به عبارت دیگر سریال‌های ایرانی نزدیک به دو برابر سریال‌های خارجی از شبکه‌های مختلف سیما پخش شده‌اند.

در سال مذکور، شبکه یک با پخش 31 سریال ایرانی، بیشتر از سایر شبکه‌ها، سریال ایرانی پخش کرده‌است. در حالی که شبکه پنج با پخش 21 سریال خارجی سهم بیشتری در پخش سریال‌های خارجی داشته‌است. 2/85 درصد از پاسخگویان درسال 85 در هفته حداقل یک سریال پخش شده از شبکه‌هیا مختلف سیما را تماشا کرده‌اند. متوسط میزان بیننده سریال‌ها 9/26 درصد، میزان بیننده سریال‌های ایرانی 4/30 درصد و متوسط میزان بیننده سریال‌های خارجی 1/24 درصد بوده است.

در این سال میزان بیننده مجموعه‌های شبکه سه (7/39 درصد) بیشتر از سایر شبکه‌ها بوده است. پربیننده‌ترین سریال سال 85، مجموعه "زیرزمین" با متوسط 1/82 درصد بیننده بوده است. مجموعه‌های "باغ مظفر" (یا متوسط 5/79 درصد)، "نرگس" (با متوسط 6/78 درصد) و "صاحبدلان" (با متوسط 6/77 درصد) از این لحاظ در مراتب بعدی قرار دارند.

-براساس نتایج به‌ دست آمده از یک نظرسنجی از مردم تهران درباره فیلم‌های سینمایی و مجموعه‌های پخش شده از تلویزیون در هفته چهارم تیرماه سال 86، در مجموع 64 درصد پاسخگویان، حداقل یکی از 34 فیلم‌سینمایی پخش شده در این هفته را تماشا کرده‌اند. زنان (2/66 درصد) بیشتر از مردان (7/61 درصد) بیننده فیلم‌های سینمایی بوده‌اند.

 فیلم‌سینمایی ایرانی "من ترانه 15 سال دارم" با 8/34 درصد بیننده، پربیننده‌ترین فیلم‌سینمایی در هفته چهارم بوده است و 3/77 درصد از بینندگان از این فیلم راضی بوده‌اند.

-یافته‌های به ‌دست آمده از پیام‌گیران کودک و نوجوان در فصل بهار 86، نشان می‌دهد 93 درصد از پاسخگویان، برنامه کودک و نوجوان این فصل را تماشا کرده‌اند. بینندگان 7 و 8 ساله (100 درصد) بیشتر و 17 ساله‌ها (71 درصد) کمتر از سایر سنین در فصل بهار این برنامه‌ها را تماشا کرده‌اند. در بین بینندگان برنامه‌های کودک و نوجوان، 39 درصد هر روز بیننده برنامه‌های کودک و نوجوان در فصل مورد بررسی بوده‌اند.

در فصل بهار برنامه‌های شبکه پنج (76 درصد) بیش از برنامه‌های کودک و نوجوان شبکه‌های یک (55 درصد) و دو (5/43 درصد) در حد زیاد بیننده داشته است. برنامه "عموپورنگ" نیز با 87 درصد بیننده بیشتر از سایر برنامه‌ها، در فصل بهار بیننده داشته است. همچنین بیننده همیشگی برنامه تماشاخانه (48 درصد) بیش از سایر برنامه‌های کودک و نوجوان بوده است. 5/88 درصد از بینندگان برنامه "عموپورنگ" و 5/78 درصد از بینندگان برنامه تماشاخانه از این برنامه‌ها خیلی راضی بوده‌اند.

88 درصد از کودکان و نوجوانان، بیننده برنامه‌های بزرگسالان تلویزیون در فصل بهار بوده‌اند. بینندگان 7 ساله (76 درصد) کمتر و 17 ساله‌ها (98 درصد) بیشتر از سایر سنین برنامه‌های بزرگسالان تلویزیون را در این فصل تماشا کرده‌اند. مجموعه "جواهری در قصر" (37 درصد) از جمله‌ برنامه‌های بزرگسالان است که بینندگان کودک و نوجوان از آن به عنوان بهترین برنامه تلویزیون (به‌جز برنامه‌های کودک و نوجوان) در فصل بهار نام برده‌اند.

پنج درصد از کودکان و نوجوانان نیز شنونده برنامه‌های کودک و نوجوان رادیو بوده‌اند. برنامه رادیویی "سلام کوچولو" با دو درصد شنونده، شاخص‌ترین برنامه مورد توجه کودکان و نوجوانان بوده است.

کد خبر 532024

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha